Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rogaliki z nadzieniem czekoladowym
Rogaliki z nadzieniem czekoladowym - składniki:
Rogaliki z nadzieniem czekoladowym - sposób przygotowania:
Mąkę przesiać przez sito, dodać miękką margarynę i cukier. Drożdże rozrobić ze śmietanką, dodawać do mąki, cukru i margaryny i dokładnie wyrobić. Podzielić ciasto na 4 części, każdą z nich rozwałkować na kształt koła, przeciąć na 8 trójkątów z których utworzyć 8 rogalików. Do środka każdego trójkąta dodać czekoladę i zawinąć. Piec w temp. 150 C na rumiano.
- 4 szkl. mąki pszennej
- 200 ml śmietanki 30 %
- 5 dkg drożdży
- 3 łyżki cukru pudru
- kostka margaryny
- czekolada
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki