Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gulasz cielęcy na razowych blinach
Gulasz cielęcy na razowych blinach - składniki:
Gulasz cielęcy na razowych blinach - sposób przygotowania:
- Gulasz
- 500 g górki cielęcej
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 3 papryki
- 250 ml białego półwytrawnego wina
- 1 puszka pomidorów
- 3 fileciki anchois
- 3 gałązki rozmaryny
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Bliny - 20 g drożdży
- 400 g mąki gryczanej
- 3 jajka
- 2 szklanki mleka
- 100 g rozpuszczonego masła
- 1 łyżeczka cukru
- masło do smażenia
- sól
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki