Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rosół z węgorza
Rosół z węgorza - składniki:
Rosół z węgorza - sposób przygotowania:
- 1/2 kg czarnej soczewicy
- 1 nieduży węgorz
- 2 litry wody
- 5-6 listków laurowych
- 10 ziarenek ziela angielskiego
- 3 goździki
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 mały por
- 3 listki selera
- sól
- pieprz
Jak uratować zbyt tłusty rosół?
Informacje o Rosół z węgorza
-
Ogon ryby
. Rosół z węgorza (podaje Zbyszek Kmieć) 1 świeży węgorz, 1 papryczka chilli, 250 ml wytrawnego białego wina, 3-4 plasterki wędzonego boczku lub specku, 1/4 kostki masła
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki