Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka majonezowa z łososiem
Sałatka majonezowa z łososiem - składniki:
Sałatka majonezowa z łososiem - sposób przygotowania:
Łososia zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Pieczemy około 20 minut w 170-180 stopniach Celsjusza. Studzimy, a następnie dzielimy na drobne kawałki. Jajka i cebulę kroimy w kostkę dodajemy do łososia. Ogórka dokładnie myjemy, usuwamy gniazdo nasienne (aby sałatka nie była zbyt wodnista) i również kroimy w kostkę. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy według uznania majonez oraz sól i pieprz do smaku. Sałatkę odstawiamy na około godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.
Rada: Oprócz powyższych składników, do sałatki można dodać także ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę lub posiekany koperek.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki