Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cukinie z groszkiem i orzechami
Cukinie z groszkiem i orzechami - składniki:
Cukinie z groszkiem i orzechami - sposób przygotowania:
Cukinie myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na połówki i po wydrążeniu części miąższu wrzucamy na chwilę do lekko osolonego wrzątku, po czym odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osuszamy. Wydrążony miąższ siekamy. Jabłka i cebule obieramy, kroimy w plastry. Na połowie masła szklimy cebule. Wrzucamy wydrążony miąższ cukinii, groszek i miętę, mieszamy i chwilę dusimy. Dodajemy jabłka, sok i skórkę otartą z cytryny, przykrywamy i dusimy na małym ogniu 10 minut. Zdejmujemy rondel z ognia, studzimy jego zawartość, miksujemy z orzechami, doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem. Napełniamy tą pastą cukinie, układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypujemy wiórkami z reszty zimnego masła. Zapiekamy około 30 minut.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki