Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Faszerowane pomidorki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Faszerowane pomidorki - składniki:
  • puszka sardynek w oliwie
  • tyle samo (objętościowo) tapenady z czarnych oliwek
  • 1/2 łyżeczki drobno posiekanej skórki z pomarańczy
  • sól i pieprz
  • 12-16 pomidorków czereśniowych
Faszerowane pomidorki - sposób przygotowania: Rozgniecione sardynki mieszamy z tapenadą, dodajemy skórkę z pomarańczy, solimy, pieprzymy. Pomidorki drylujemy (odcięte wierzchy odkładamy), wypełniamy masą sardynkową i przykrywamy "czapeczkami" z odciętych wierzchów. Rada: Miąższ pomidorków najłatwiej wydrążyć małą łyżeczką o ostrych brzegach.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!

Informacje o Faszerowane pomidorki

  • Stół w stylu śródziemnomorskim. Tak podany obiad smakuje lepiej!

    Stół w stylu śródziemnomorskim. Tak podany obiad smakuje lepiej!

    , dlatego ich styl jedzenia jest zbliżony. To, co najmocniej kojarzy się z Grecją, a z kolei nie należy do tradycji kulinarnej Italii, to ser feta. Na greckim stole z pewnością znajdziemy miseczki przewidziane na ten smakołyk albo podłużne półmiski dzielone na części do serwowania oliwek, faszerowanych

  • Wielkanocne przekąski

    Wielkanocne przekąski

    kozim twarożkiem, posypane kiełkami. A babcię możecie udobruchać porcją starej, poczciwej sałatki warzywnej. Podanej na liściu sałaty, żeby było choć trochę inaczej niż zazwyczaj.   FASZEROWANE POMIDORKI KOKTAJLOWE 12 pomidorków koktajlowych 100 g sera feta, pokruszonego 3 łyżki jogurtu