Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg pieczony z warzywami
Pstrąg pieczony z warzywami - składniki:
Pstrąg pieczony z warzywami - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Masło roztapiamy na dużej patelni i podsmażamy cebulę, wrzucamy ziemniaki. Następnie dodajemy pomidory, połowę kopru i wino, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż połowa płynu odparuje. Wlewamy wywar, dodajemy kapary i oliwki, mieszamy i przekładamy na brytfannę. Ryby myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Nadziewamy je pozostałym koprem, układamy na warzywach, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 30 minut.
- 35 g masła
- cebula drobno posiekana
- 1 kg ziemniaków obranych i pokrojonych na kawałki
- 7 dużych pomidorów grubo pokrojonych
- bulwa kopru włoskiego - pocięta na plasterki
- 300 ml wytrawnego białego wina
- 300 ml wywaru warzywnego
- 150 g oliwek zielonych drylowanych
- 70 g kaparów
- 6 pstrągów (wypatroszonych)
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki