Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brokuły z fetą i migdałami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Brokuły z fetą i migdałami - składniki:
Brokuły z fetą i migdałami - sposób przygotowania: Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy, osączamy. Gotujemy na parze 10 minut. Fetę kroimy w kostkę, płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Wystudzone różyczki brokułu wkładamy do miski, dodajemy fetę i posypujemy płatkami migdałów. Przygotowujemy sos: sól rozcieramy w soku z cytryny, dodajemy odrobinę pieprzu, wlewamy oliwę - mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.

Informacje o Brokuły z fetą i migdałami

  • Imprezowe sałatki

    Imprezowe sałatki

    brokułów z fetą i migdałami Składniki: (na 4 porcje) 1 duży brokuł lub 1 opakowanie mrożonych różyczek brokuła 125 g sera feta 50 g płatków migdałowych 3-4 łyżki majonezu sok z cytryny, do smaku sól, pieprz Brokuły ugotuj na parze al dente (mają być ugotowane, ale nadal jędrne). Płatki migdałowe upraż