Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brokuły z fetą i migdałami
Brokuły z fetą i migdałami - składniki:
Brokuły z fetą i migdałami - sposób przygotowania:
Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy, osączamy. Gotujemy na parze 10 minut. Fetę kroimy w kostkę, płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Wystudzone różyczki brokułu wkładamy do miski, dodajemy fetę i posypujemy płatkami migdałów.
Przygotowujemy sos: sól rozcieramy w soku z cytryny, dodajemy odrobinę pieprzu, wlewamy oliwę - mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.
Informacje o Brokuły z fetą i migdałami
-
Imprezowe sałatki
brokułów z fetą i migdałami Składniki: (na 4 porcje) 1 duży brokuł lub 1 opakowanie mrożonych różyczek brokuła 125 g sera feta 50 g płatków migdałowych 3-4 łyżki majonezu sok z cytryny, do smaku sól, pieprz Brokuły ugotuj na parze al dente (mają być ugotowane, ale nadal jędrne). Płatki migdałowe upraż
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki