Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kasza jaglana z rodzynkami i miodem
Kasza jaglana z rodzynkami i miodem - składniki:
Kasza jaglana z rodzynkami i miodem - sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną przelej (np. na sicie) gorącą wodą, aby pozbyć się ewentualnej goryczy. Przesyp do garnka i zalej wodą. Gotuj na średnim ogniu. Gdy kasza się zagotuje zmniejsz ogień, a następnie dodaj rodzynki i gotuj jeszcze przez około 20 minut. Gotową kaszę dopraw do smaku miodem oraz cynamonem i/lub imbirem.
Rada: Tak przygotowaną kaszę możesz podawać z mlekiem (także sojowym).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki