Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kasza jaglana z purée z dyni na soku pomarańczowym
Kasza jaglana z purée z dyni na soku pomarańczowym - składniki:
Kasza jaglana z purée z dyni na soku pomarańczowym - sposób przygotowania:
Kaszę przepłucz gorącą wodą, aby pozbyć się goryczki. Wrzuć do garnka, zalej sokiem i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj purée z dyni i gotuj jeszcze około 30 minut. Pod koniec gotowania posłódź do smaku cukrem. Miód najlepiej dodawać po ugotowaniu, gdyż w zbyt wysokiej temperaturze traci swoje właściwości.
Rady: Dyniowo-pomarańczowa jaglanka doskonale smakuje na przykład z dodatkiem ulubionych powideł lub bakalii. Na około 5-10 minut przed końcem gotowania możesz dodać do niej także nieco wiórków kokosowych (ok. 3-4 łyżki).
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki soku pomarańczowego
- szklanka purée z dyni
- cukier lub miód
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki