Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kasza jaglana z brzoskwiniami
Kasza jaglana z brzoskwiniami - składniki:
Kasza jaglana z brzoskwiniami - sposób przygotowania:
Kaszę przelej wrzątkiem (na przykład na sitku), aby straciła goryczkę. Wsyp do garnka i zalej wodą. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut. W tym czasie brzoskwinie zmiksuj z syropem. Gdy kasza będzie gotowa, połącz ją z brzoskwiniowym puree. Jeśli jest za mało słodka, możesz dodać do niej więcej syropu albo dosłodzić ją cukrem lub miodem.
Rada: Taka jaglankę możesz podawać na przykład z posiekanymi orzechami lub prażonymi płatkami migdałów.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki