Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczony bakłażan z komosą ryżową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczony bakłażan z komosą ryżową - składniki:
Pieczony bakłażan z komosą ryżową - sposób przygotowania: Bakłażany pieczemy 25-30 minut w 180°C, aż zmiękną. Gotujemy komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory i morele kroimy w kostkę. Upieczone bakłażany kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Siekamy i mieszamy z ugotowaną komosą, pomidorami i morelami. Dodajemy posiekaną natkę, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym farszem wypełniamy wydrążone bakłażany i zapiekamy 10 minut.
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka