Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wątróbka cielęca w sosie winnym
Wątróbka cielęca w sosie winnym - składniki:
Wątróbka cielęca w sosie winnym - sposób przygotowania:
Suszone owoce kroimy na ćwiartki, zalewamy winem i gotujemy 10 minut pod przykryciem. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Jabłka kroimy w ósemki, rumienimy na maśle, przekładamy na ogrzany talerz. Umytą i osuszona wątróbkę kroimy w plastry. Na patelni po smażeniu jabłek rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy plastry wątróbki po 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na talerz, oprószamy pieprzem i solą. Sos po smażeniu rozprowadzamy sherry i przelewamy do rondelka. Dodajemy gorczycę, kremówkę wymieszaną z mąką, doprawiamy sokiem z cytryny i zagotowujemy. Dorzucamy gorące owoce w winie, mieszamy. Na talerzach rozkładamy kuskus, jabłka i wątróbkę, polewamy częścią sosu z rondelka. Resztę sosu (do polania kuskusu) podajemy w sosjerce.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki