Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cukinia zapiekana
Cukinia zapiekana - składniki:
Cukinia zapiekana - sposób przygotowania:
Z cukinii odcinamy końce, płuczemy, a następnie kroimy na plasterki. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy w plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy sos: smażymy na oliwie mąkę, wlewamy mleko i mieszamy 5 minut; zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę, parmezan i jajko, doprawiamy. Naczynie do zapiekania smarujemy czosnkiem, układamy w nim na przemian cukinie i pomidory. Zalewamy sosem i pieczemy 30 minut w 200°C.
Cukinia Hasselback - najeżona pysznościami
Informacje o Cukinia zapiekana
-
Kwitnąca kuchnia
lodu - w takiej postaci będą dobrą dekoracją do drinków lub ponczu. - Kwiaty można również zanurzyć w oliwie, by nadać jej aromat. Najpopularniejsze w kuchni są kwiaty cukinii. Zapiekane w cieście, smażone, nadziewane serem. Można je również
-
Cukiniowe cuda
szybciej, jeśli wykorzystasz małe cukinie. Cukinia zapiekana z ziołami 50 dag cukinii 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku kilka igiełek rozmarynu 2 łyżki soku z cytryny 1/2 pęczka natki 2 łyżki gęstej śmietany (12-proc.) 1 łyżka parmezanu sól pieprz Cukinie kroimy wzdłuż na pół, solimy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki