Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami - składniki:
  • 4 plastry schabu wieprzowego (po 150 g każdy)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • garść suszonych śliwek
  • 100 g drobnych kiełków (w tym garść do przybrania)
Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami - sposób przygotowania: Schab bardzo cienko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i dokładnie nacieramy oliwą. Na środku każdego kawałka układamy przekrojone na pół śliwki oraz kiełki. Zawijamy ściśle w rulon i związujemy sznurkiem. Roladki gotujemy przez 20 minut w pojemniku do gotowania na parze. Przed podaniem usuwamy sznurek i kroimy mięso na plastry. Polewamy oliwą i podajemy z resztą kiełków. Rada: Dodatek kiełków to nie tylko piękna dekoracja, ale również solidna porcja składników odżywczych.