Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami
Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami - składniki:
Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami - sposób przygotowania:
Schab bardzo cienko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i dokładnie nacieramy oliwą. Na środku każdego kawałka układamy przekrojone na pół śliwki oraz kiełki. Zawijamy ściśle w rulon i związujemy sznurkiem. Roladki gotujemy przez 20 minut w pojemniku do gotowania na parze. Przed podaniem usuwamy sznurek i kroimy mięso na plastry. Polewamy oliwą i podajemy z resztą kiełków.
Rada: Dodatek kiełków to nie tylko piękna dekoracja, ale również solidna porcja składników odżywczych.
Informacje o Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami
-
Co kiełkuje na talerzu...
. Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami (dla 4 osób) 4 plastry schabu wieprzowego (po 150 g każdy) sól pieprz oliwa garść suszonych śliwek 100 g
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki