Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto kasztanowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciasto kasztanowe - składniki:
Ciasto kasztanowe - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Do dużego naczynia przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, proszek do pieczenia, sodę, cukier, esencję waniliową, jajka, przecier kasztanowy i mleko. Mieszamy wszystkie składniki, aż się połączą, na koniec dodajemy kawę. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy pergaminem. Wlewamy do niej ciasto i pieczemy około 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem. Po upieczeniu ciasto zostawiamy na kilka minut w piekarniku, by po wyjęciu nie opadło. Rada: Krem kasztanowy - niezbędny do nadania niepowtarzalnego smaku temu deserowi, można kupić w większych sklepach w słoiku lub w puszce.