Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Papryka faszerowana ryżem, mięsem i warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Papryka faszerowana ryżem, mięsem i warzywami - składniki:
Papryka faszerowana ryżem, mięsem i warzywami - sposób przygotowania: Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewkę, pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie z mięsem mielonym dodać do cebuli i poddusić. Fasolę i kukurydzę odcedzić. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, serem,natką pietruszki, doprawić do smaku. Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rada: paprykę można podawać np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka