Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Włoska zupa minestrone

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Włoska zupa minestrone - składniki:
Włoska zupa minestrone - sposób przygotowania: Marchewki, pietruszkę, cukinię, paprykę, ziemniaki oczyścić i pokroić w kostkę. Por w krążki. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć posiekaną cebulę. Dodać warzywa, poddusić. Zalać gorącym bulionem,dodać fasolkę szparagową i poszatkowaną kapustę, gotować 15 minut. Dodać ryż i gotować kolejne 15 minut. Czosnek poszatkować dodać do zupy, następnie dodać białą fasolę, koncentrat pomidorowy, bazylię i natkę, przyprawić,zagotować.

Informacje o Włoska zupa minestrone

  • Międzynarodowe menu

    Międzynarodowe menu

    To najbardziej popularna i najczęściej spożywana potrawa w wielu rejonach Włoch. Nie ma ścisłego przepisu na minestrone. Skład zupy bazuje na warzywach sezonowych i różni się w poszczególnych regionach Italii. W skład wchodzą warzywa, głównie cukinia, fasolka szparagowa, marchew, zielony groszek ora

  • 9 pomysłów na lekki obiad - z pysznymi warzywami!

    9 pomysłów na lekki obiad - z  pysznymi warzywami!

    , a jarzyny dodajemy do gotowanej fasoli po 15 min. Jeśli użyjemy fasoli z puszki, najpierw gotujemy jarzyny, fasolę dorzucamy do zupy na samym końcu. Autor: Robert Makłowicz Zobacz też: Jak zrobić prawdziwie włoską zupę minestrone? Zawiera bardzo zdrową kaszę quinoa, która obfituje w