Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szafranowy ryż z kurczakiem w sosie słodko- kwaśnym
Szafranowy ryż z kurczakiem w sosie słodko- kwaśnym - składniki:
Szafranowy ryż z kurczakiem w sosie słodko- kwaśnym - sposób przygotowania:
Kurczaka przyprawić, podsmażyć na rumiano i zdjąć z patelni. Następnie w niewielkiej ilości oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i papryki. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać krojone pomidory, a po chwili pędy bambusa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. W międzyczasie ugotować ryż w wodzie zabarwionej kilkoma nitkami szafranu. Pod koniec gotowania, gdy sos zgęstnieje dodać podsmażonego wcześniej kurczaka oraz ananasa pokrojonego w niewielkie kawałki. Podawać z ugotowanym, żółtym ryżem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki