Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotlety w gryczanej panierce z porami
Kotlety w gryczanej panierce z porami - składniki:
Kotlety w gryczanej panierce z porami - sposób przygotowania:
Mięso marynujemy przez 2 godziny w oleju wymieszanym z octem, rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem.
Pory myjemy, czyścimy, przekrawamy wzdłuż i smażymy na maśle 10 minut. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju ok. 5 minut, zdejmujemy z patelni i obtaczamy w kaszy, przyciskając dłonią, żeby ziarenka dobrze się przykleiły. Następnie smażymy kotlety w panierce z kaszy przez kolejne 5 minut. Na połówkach pora układamy po 2 kawałki mięsa i od razu podajemy.
Rada: Pory warto przed smażeniem obgotować w osolonym wrzątku. Będą wówczas bardziej miękkie.
- 8 kotlecików ze schabu po 100 g
- 2 łyżki oleju
- łyżka białego octu winnego
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 10 małych porów
- 100 g masła
- olej do smażenia
- 100 g ugotowanej kaszy gryczanej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki