Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotlety w gryczanej panierce z porami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kotlety w gryczanej panierce z porami - składniki:
Kotlety w gryczanej panierce z porami - sposób przygotowania: Mięso marynujemy przez 2 godziny w oleju wymieszanym z octem, rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Pory myjemy, czyścimy, przekrawamy wzdłuż i smażymy na maśle 10 minut. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju ok. 5 minut, zdejmujemy z patelni i obtaczamy w kaszy, przyciskając dłonią, żeby ziarenka dobrze się przykleiły. Następnie smażymy kotlety w panierce z kaszy przez kolejne 5 minut. Na połówkach pora układamy po 2 kawałki mięsa i od razu podajemy. Rada: Pory warto przed smażeniem obgotować w osolonym wrzątku. Będą wówczas bardziej miękkie.