Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa kurkowa z koprem włoskim

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa kurkowa z koprem włoskim - składniki:
Zupa kurkowa z koprem włoskim - sposób przygotowania: Warzywa kroimy w kostkę, cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy na oliwie 7 minut. Dodajemy umyte kurki i smażymy 2 minuty. Zalewamy bulionem grzybowym, dodajemy suszone pomidory i gotujemy 30 minut. Gdy warzywa zmiękną, doprawiamy je solą i pieprzem, wlewamy śmietanę. Zupę podajemy posypaną natką.

Informacje o Zupa kurkowa z koprem włoskim

  • Kurka wodna

    Kurka wodna

    drobiu, łososia i makaronów. Kurki można pasteryzować w naturalnej zalewie. Raczej się ich nie suszy - mogą nabrać gorzkiego smaku. Zupa kurkowa z koprem włoskim i suszonymi pomidorami (dla 10 osób) po 2 średnie marchewki i pietruszki