Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki z kaszy z grzybami i parmezanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Placki z kaszy z grzybami i parmezanem - składniki:
Placki z kaszy z grzybami i parmezanem - sposób przygotowania: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ostudzoną mieszamy z jajkami i parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i z uzyskanej masy smażymy placki. Obrane ząbki czosnku kroimy w plasterki. Borowiki rozmrażamy i obsmażamy na maśle z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na gorące placki wykładamy smażone borowiki. Rada: Kasza gryczana ma mnóstwo cennych składników. Aż szkoda byłoby z nich nie korzystać. Można ją jeść z mięsem, zrobić z niej farsz, zapiekanki, kotlety, a nawet pastę do pieczywa.