Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dyniowy hummus

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dyniowy hummus - składniki:
Dyniowy hummus - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 190°C. Dynię ze skórą kroimy na kawałki, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, posypujemy posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Pieczemy 25 minut. Po wystudzeniu miksujemy z pastą tahini. Łączymy masę z posiekaną miętą, przekładamy do miseczki i skrapiamy olejem. Podajemy z kawałkami serów i orzechami.
Zwiastun jesieni: krem z dyni

Informacje o Dyniowy hummus

  • Dynia: rodzaje, przetwory, sprawdzone przepisy

    Dynia: rodzaje, przetwory, sprawdzone przepisy

    , soki. Poznaj sprawdzone przepisy: Konfitura z dyni Dżem dyniowy Dyniowy hummus Koktajl dyniowy Przepis: Dynia hokkaido nadziewana mięsem i orzechami Potrzebne składniki: 1 dynia hokkaido 1 szklanka ugotowanego białego ryżu 30 dag mięsa z szynki wieprzowej pół szklanki siekanych orzechów

  • Dynia na nowo - dynia po swojemu!

    Dynia na nowo - dynia po swojemu!

    ci również dyniowy hummus, który świetnie sprawdzi się i na kanapce, i jako dip do maczania np. warzyw pokrojonych w słupki. Hummus z dynią 1 szklanka suchej ciecierzycy 2 łyżeczki sody 3/4 szklanki tahiny (pasty sezamowej) 1 szklanka upieczonej i zmiksowanej dyni 5 łyżek soku z cytryny 3