Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami - składniki:
Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami - sposób przygotowania: Cebulę kroimy w pióra. Smażymy ją na oliwie, aż się zeszkli. Następnie dokładamy drobno pokrojony czosnek, dodajemy obrane pomidory i przyprawy. Dusimy 10 minut. Wlewamy wywar, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kolejne 15 minut. W tym czasie przygotowujemy grzanki w tosterze. Kroimy je w grubą kostkę. Rada: Grzanki do zupy najlepiej przygotować z chleba razowego lub pełnoziarnistego. Wówczas nie tylko dobrze smakują, ale zawierają więcej cennych składników.
Odwrócona, najprostsza na świecie tarta cebulowa