Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą - składniki:
Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą - sposób przygotowania: Fasolę i pęczak gotujemy osobno. Kapustę kroimy w cienkie paseczki. Rozgrzewamy oliwę na dwóch patelniach. Na jedną wrzucamy pęczak, fasolę i orzechy, dodajemy sól, pieprz, miód i podsmażamy. Na drugą patelnię wsypujemy paski kapusty, chwilę smażymy, doprawiamy. Gdy zmiękną, wlewamy ocet balsamiczny, mieszamy i odparowujemy. Kapusta powinna być miękka, ale chrupiąca. Łączymy kapustę z fasolą, orzechami i pęczakiem. Ozdabiamy natką.

Informacje o Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą

  • Dania pełne błonnika

    Dania pełne błonnika

    naszym kraju. Sałatkę z fasoli, kapusty i kaszy pęczak możesz serwować na przykład do kotletów mielonych. Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą szklanka czerwonej fasoli 1/4 szklanki pęczaku 1/4 główki czerwonej kapusty oliwa garść włoskich orzechów sól pieprz miód ocet balsamiczny natka

  • Kapusta i spółka

    Kapusta i spółka

    zupę i doprawiamy roztartym majerankiem, pieprzem i solą. Rozlewamy do talerzy, posypujemy natką. Sałatka z czerwonej kapusty, fasoli i pęczaku będzie zarówno doskonałym dodatkiem, jak i samodzielnym daniem. Nada się także na obiad, na który zapraszasz wegetarian. Sałatka z czerwonej kapusty z