Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwica wołowa z jabłkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwica wołowa z jabłkami - składniki:
Polędwica wołowa z jabłkami - sposób przygotowania: Umyte jabłka kroimy w plastry, smażymy na maśle na jasnozłoty kolor. Polędwicę co 0,5 cm dość głęboko nacinamy, a następnie kroimy na centymetrowej grubości plastry, tak by nacięcia wypadły w środku grubości każdego plastra. We wszystkie nacięcia wkładamy po kawałku boczku, posypujemy każdą porcję pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso z obu stron, po czym przekładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy pieprzem, solą, obkładamy jabłkami i zapiekamy w gorącym (200°C) piekarniku.