Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mintaj zapiekany z jabłkami i cebulą
Mintaj zapiekany z jabłkami i cebulą - składniki:
Mintaj zapiekany z jabłkami i cebulą - sposób przygotowania:
Filety myjemy, osuszamy, nacieramy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i na godzinę wstawiamy do lodówki.
Boczek drobno kroimy, smażymy z posiekaną cebulą, doprawiamy solą i pieprzem, oprószamy tymiankiem. Połowę przekładamy do żaroodpornego półmiska wysmarowanego masłem. Jabłka obieramy, kroimy w dość grube kliny. Na rozgrzanej w rondlu łyżce oleju smażymy jabłka, posypujemy majerankiem, skórką otartą z cytryny. Filety obtaczamy w mące, smażymy na oleju, układamy na cebuli z boczkiem w żaroodpornym naczyniu, przykrywamy jabłkami i resztą cebuli. Zapiekamy w gorącym (180°C) piekarniku.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki