Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deser jogurtowy z musem truskawkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Deser jogurtowy z musem truskawkowym - składniki:
Deser jogurtowy z musem truskawkowym - sposób przygotowania: Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody.Jogurt wymieszać z cukrem, żeby dobrze się rozpuścił. Napęczniałą żelatynę zalać gorącą wodą(0.5 szkl) i wymieszać, żeby się rozpuściła.Wlewać powoli do jogurtu cały czas mieszając. Gotowy płyn rozlać do przygotowanych kielichów i wstawić na około 50min do lodówki, żeby masa stężała. Truskawki umyć, zmiksować. Stężałą masę jogurtową zalać musem truskawkowym.
Prosty sposób na domowy jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicy