Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biszkopt z truskawkami Babci Emilii

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Biszkopt z truskawkami Babci Emilii - składniki:
Biszkopt z truskawkami Babci Emilii - sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier, nastepnie( miksując dalej) dodawać po jednym żółtku. Mąke przesiać przez sito (ciasto będzie lekkie i puszyste). Mąkę wsypac do masy i bardzo delikatnie wymieszać ją łyżką. Formę posmarować masłem, oprószyć bułka tartą i wlać do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć truskawki. Wstawic do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 30 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.