Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Biszkopt z truskawkami Babci Emilii
Biszkopt z truskawkami Babci Emilii - składniki:
Biszkopt z truskawkami Babci Emilii - sposób przygotowania:
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier, nastepnie( miksując dalej) dodawać po jednym żółtku. Mąke przesiać przez sito (ciasto będzie lekkie i puszyste). Mąkę wsypac do masy i bardzo delikatnie wymieszać ją łyżką. Formę posmarować masłem, oprószyć bułka tartą i wlać do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć truskawki. Wstawic do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 30 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki