Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (12 głosów)

Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną - składniki:
Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną - sposób przygotowania: Pieczarki oczyścić, nóżki wykroić i drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę, wraz z pokrojonym nóżkami dodać do cebuli. Smażyć ok. 3 min. Kaszę zalać wodą, ugotować na sypko. Odcedzić i dodać do warzyw. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić gotowym farszem, posypać startym serem i oprószyć odrobiną oregano. Piec ok. 25min w temp. 180st.

Informacje o Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną

  • Obiad bez glutenu też może być pyszny! Jak to zrobić?

    Obiad bez glutenu też może być pyszny! Jak to zrobić?

    możesz również nadziewać grzyby i warzywa. Sprawdzą się na przykład papryki, cukinie, bakłażany czy pomidory. Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną 12 średnich pieczarek cebula pół czerwonej papryki 0,75 szklanki kaszy jaglanej pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy 2 łyżki startego żółtego sera

  • Kasza jaglana z warzywami - smacznie i zdrowo

    Kasza jaglana z warzywami - smacznie i zdrowo

    FIOLET Florentyna Miska / Salaterk... LUMINARC SALATERKA ARCADE 1... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info A może smakowita przekąska? Kaszę z warzywami możesz zapiekać np. w pieczarkach, papryce czy bakłażanie. Pieczarki nadziewane kaszą