Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gołąbki z kaszą i fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gołąbki z kaszą i fetą - składniki:
Gołąbki z kaszą i fetą - sposób przygotowania: Liście kapusty blanszować we wrzątku przez 3-4 minuty, przelać zimna wodą, odkroić grube nerwy. Kaszkę kuskus zalać gorącym bulionem, przykryć i pozostawić do wchłonięcia płynu, ostudzić. (jeśli wykorzystujemy inną kaszę - należy ją ugotować). Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Ser pokroić w kostkę. Wymieszać razem kaszkę, cebulę, posiekany czosnek, koperek, jajo i ser, doprawić do smaku. Na każdy liść położyć plasterek szynki, nadzienie, zwinąć gołąbki. Gołąbki obtoczyć w mące, następnie z rozmąconym jajku, panierować w bułce wymieszanej z papryką. Smażyć z każdej strony na złoto. Gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 15 minut w temp. 180st.C. Smacznego!