Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki z kaszy jaglanej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Naleśniki z kaszy jaglanej - składniki:
Naleśniki z kaszy jaglanej - sposób przygotowania: Ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną wrzucić do blendera, dodać skrobię, olej, jajko i mleko. Zmiksować (masa powinna być odrobinę gęstsza od naleśnikowej). Do smażenia pierwszego naleśnika użyć oleju, do kolejnych można dodać tylko odrobinę lub spróbować bez oleju. Smażyć na mniejszym ogniu i trochę dłużej niż standardowe naleśniki. Nadzienie 1: Ubić śmietanę z cukrem i nakładać z wiśniami na naleśniki. Składać na pół. Nadzienie 2: Kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić gyrosem, podsmażyć na oleju. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce z majonezem i ketchupem.
Ażurowe naleśniki na słono