Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pęczotto z leśnymi grzybami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pęczotto z leśnymi grzybami - składniki:
Pęczotto z leśnymi grzybami - sposób przygotowania: Kaszę przełożyć na sito i kilka razy przepłukać. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na maśle z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Dodać pęczak i dolewać do niego po dużej łyżce bulionu. Gdy jedna zostanie wchłonięta, dodać następną i tak, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pęczotto doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Pod koniec dodać starty ser dojrzewający i masło. Wymieszać i podawać od razu.