Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łupcie - wigilijne gołąbki z kaszą gryczaną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Łupcie - wigilijne gołąbki z kaszą gryczaną - składniki:
Łupcie - wigilijne gołąbki z kaszą gryczaną - sposób przygotowania: Kaszę gryczaną ugotować z dodatkiem soli. Po ugotowaniu można okręcić garnek z kaszą kocem i schować pod "pierzynę". Kaszę doprawić do smaku, dodać olej konopny i dobrze wymieszać. Kapustę obrać z liści i ugotować je. W liście kapusty nakładać farsz i zawijać, jak przy każdych innych gołąbkach. Ciasno układać w naczyniu żaroodpornym. Przykryć pozostałymi liśćmi kapusty, by nie spaliły się z wierzchu. Podawać na ciepło polane olejem konopnym. Doskonale smakują także zimne.