Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wege pierogi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wege pierogi - składniki:
Wege pierogi - sposób przygotowania: Ciasto: Do mąki wrzucamy margarynę, wgniatamy je w mąkę. Wyrabiamy ciasto na gładkie i lśniące. Odstawiamy na godzinę w misce przykrytej ściereczką. Rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy szklanką kółka, nakładamy małą łyżeczkę nadzienia, sklejamy brzegi. Gotujemy we wrzącej wodzie, wyjmujemy, jak wypłyną na wierzch. Farsz: Na rozgrzanej oliwie smażymy przyprawy, posiekane cebule, czosnek i grzyby. Dodajemy kapustę drobno pokrojoną i wywar. Mieszamy i dusimy, aż do odparowania płynu. Połowę kapusty miksujemy z kaszą jaglaną, dolewając olej sezamowy. Łączymy z drugą połową. Doprawiamy. Studzimy.
4 sposoby na zawijanie pierogów

Informacje o Wege pierogi

  • Kiszona kapusta i grzyby - klasyka nie tylko od święta

    Kiszona kapusta i grzyby - klasyka nie tylko od święta

    slajdu. Osobom nie jedzącym produktów pochodzenia zwierzęcego polecamy natomiast przepis na aromatyczne wege pierogi . Składniki: Farsz na pierogi z kapustą i grzybami: 50 dag kapusty kiszonej 2 dag suszonych prawdziwków 2-3 łyżki oleju 1 cebula pieprz sól Ciasto na pierogi: 2 szklanki mąki