Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka warzywna z ryżem
Sałatka warzywna z ryżem - składniki:
Sałatka warzywna z ryżem - sposób przygotowania:
Warzywa szatkujemy, dodajemy groszek konserwowy, posiekane grzybki, korniszony, szczypiorek. Mieszamy z ugotowanym na sypko i wystudzonym ryżem. Majonez łączymy z musztardą i jogurtem, dodajemy sok z cytryny i posiekany czosnek. Sos doprawiamy solą, pieprzem. Polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem jeszcze raz bardzo delikatnie mieszamy.
- 2 ugotowane marchewki
- 100 g selera naciowego
- białe części z 2 porów
- 150 g groszku konserwowego
- 100 g grzybków marynowanych
- 150 g korniszonów
- pęczek szczypiorku
- 500 g ryżu
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
- 8 łyżek jogurtu naturalnego
- sok z 1 cytryny
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki