Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Migdały z karmelem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Migdały z karmelem - składniki:
Migdały z karmelem - sposób przygotowania: Cukier rozpuszczamy w rondlu z kilkoma kroplami wody. Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do uzyskania gęstego syropu. Do gorącego syropu stopniowo dodajemy migdały, uważając, by się nie skleiły ani zbytnio nie połamały. Co jakiś czas zawartość naczynia delikatnie mieszamy. Gdy wsypiemy już wszystkie migdały, wylewamy masę na płaską, natłuszczoną olejem powierzchnię. Formujemy nożem prostokąt i odstawiamy do zastygnięcia. Ostudzony deser kroimy w paski, mocno dociskając nóż.

Informacje o Migdały z karmelem

  • Domowe lody - zrób to sam! Mamy 12 przepisów

    Domowe lody - zrób to sam! Mamy 12 przepisów

    - pojemnik termiczn... Hega Pojemnik Lunch Box Mic... Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Takie lody to deser dla prawdziwego łasucha. Jeśli chcesz, by były bardziej wystawne, przed podaniem posyp je posiekanymi migdałami w karmelu lub

  • Wiosenne desery

    Wiosenne desery

    rabarbar: mieszamy go z cukrem, winem, sokiem oraz cieniutko obraną skórką z pomarańczy i imbirem. Rozkładamy cienką warstwą w dużym żaroodpornym naczyniu, pieczemy 10-12 minut w 200°C. Podajemy gorący, kładąc obok każdej porcji kulkę lodów. Deser możemy posypać pokruszonymi migdałami w karmelu

  • W lodówce zostały ci surowe żółtka lub białka? Nie wyrzucaj! Zrobisz z nich pyszności [PRZEPISY]

    W lodówce zostały ci surowe żółtka lub białka? Nie wyrzucaj! Zrobisz z nich pyszności [PRZEPISY]

    . Rozkładamy cienką warstwą w dużym żaroodpornym naczyniu, pieczemy 10-12 minut w 200°C. Podajemy gorący, kładąc obok każdej porcji kulkę lodów. Deser możemy posypać pokruszonymi migdałami w karmelu. Tescoma Della Casa Maszynka... NUBY Foremki do lodów na pa... WESTMARK Łyżka do