Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba pieczona z papryką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ryba pieczona z papryką - składniki:
  • 750 g filetów rybnych
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól
  • biały pieprz
  • 1/2 pęczka natki
Ryba pieczona z papryką - sposób przygotowania: Filety płuczemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne, kroimy w paski. Obraną cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na połowie oleju. Żaroodporne naczynie smarujemy pozostałym olejem, układamy w nim rybę, obkładamy ją papryką, cebulą, oprószamy solą i pieprzem, zalewamy winem. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką.

Informacje o Ryba pieczona z papryką

  • Wigilia last minute

    końce. Wkładami je na 2 godziny do lodówki, by stężały. Przed podaniem rozwijamy z folii, kroimy na plastry, dekorujemy plastrami cytryny. Ryba pieczona z papryką Czas przygotowania: 10 minut; czas pieczenia: 25 minut 750 g