Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Francuska zupa cebulowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Francuska zupa cebulowa - składniki:
Francuska zupa cebulowa - sposób przygotowania: Pokrojoną w cienkie plastry cebulę lekko podsmażamy na maśle, oprószamy mąką, po czym rumienimy i mieszamy. Wlewamy trochę zimnego wywaru, mieszamy, przelewamy do garnka z resztą wywaru, dodajemy przyprawy i gotujemy przez 20 minut. Każdą kromkę bułki kroimy na ćwiartki, podsmażamy na tłuszczu. Wszystkie kawałki wkładamy do żaroodpornego wysokiego naczynia, zalewamy zupą i posypujemy serem. Wstawiamy naczynie do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 10 minut.
Odwrócona, najprostsza na świecie tarta cebulowa

Informacje o Francuska zupa cebulowa

  • Menu dnia z zaskakującymi ziemniakami

    Menu dnia z zaskakującymi ziemniakami

    Francuska zupa cebulowa urzeknie cię swoim słodkim smakiem i rozgrzeje w jesienne popołudnie. Zobacz przepis francuską zupę cebulową Prosty przepis na danie wegetariańskie. Ziemniaki mają w sobie więcej finezji niż sobie wyobrażasz. Podaj je z aromatycznym sosem lub nadziewaj - potrafią

  • Menu dnia z antrykotem

    Menu dnia z antrykotem

    Zupę podawaj od razu w naczyniu do zapiekania. Zupa cebulowa z Francji Składniki: 800 g białej cebuli 2 i 1/2 łyżki (ok. 40 g) masła 1 kieliszek (125 ml) białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 2 l bulionu wołowego (najlepiej domowego) 1 bagietka 150 g tartego sera żółtego typu gruyere lub ulubioneg

  • Zupa cebulowa - nie tylko dla początkujących. Jak zrobić cebulową?

    Zupa cebulowa - nie tylko dla początkujących. Jak zrobić cebulową?

    Francuska zupa cebulowa Zupa cebulowa bez wina Pyszna zupa cebulowa Zupa cebulowa krem    

  • Jak ugotować barszcz ukraiński? Przepisy dla początkujących i nie tylko

    Jak ugotować barszcz ukraiński? Przepisy dla początkujących i nie tylko

    biegiem lat barszcz stał się najważniejszym daniem kuchni ukraińskiej. Tak jak francuska zupa cebulowa posiada inną odmianę w każdym rejonie Francji, tak samo na Ukrainie powstała niezliczona ilość wersji barszczu. To najwyraźniej częsty los potraw narodowych... Barszcz ukraiński został zaadaptowany także

  • Gotuj światowo i oszczędzaj. Pomysły z różnych stron

    Gotuj światowo i oszczędzaj. Pomysły z różnych stron

    soczewicy octem. Na stole dodatkowo postawić ocet, oliwę i kilka czarnych oliwek. Autor: Agnieszka Kręglicka Klasycznie do francuskiej zupy cebulowej dodaje się nieco białego wina, a grzanki, z którymi podawana jest zupa - posypuje serem gruyere. W wersji ekonomicznej, możesz pominąć dodatek wina, a

  • Zupy dookoła świata

    Zupy dookoła świata

    miseczkach) pod skorupką z ciasta francuskiego. Zupa cebulowa ok. 1 kg cebuli 3 gałązki tymianku 2 liście laurowe 50 g masła 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 litr bulionu drobiowego lub wołowego 1 i 1/2 szklanki wody sól pieprz 6 plasterków bagietki 200