Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Hummus tandoori
Hummus tandoori - składniki:
Hummus tandoori - sposób przygotowania:
Cieciorkę odcedzamy i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Miksujemy na gładką pastę wraz z tahini, sokiem cytrynowym, wodą, oliwą i przyprawą tandoori masala. Solimy, pieprzymy, ponownie miksujemy, przekładamy do miseczki. Posypujemy pestkami granatu. Podajemy z umytymi i pokrojonymi jabłkami, marchewką i selerem naciowym, które maczamy w hummusie. Uwaga: hummus można też posypać listkami kolendry.
- 300 g ciecierzycy z puszki
- łyżka pasty sezamowej tahini
- sok z 1 cytryny
- 50 ml wody
- 8 łyżek oliwy
- łyżka przyprawy tandoori masala
- sól
- pieprz
- owoc granatu
- Oraz:
- po kilka jabłek
- marchewek i łodyg selera naciowego do maczania w hummusie
Informacje o Hummus tandoori
-
Ciecierzyca - kulinarny skarb z Azji
, która dzień wcześniej została namoczona. Wybierz przepis na hummus: Hummus Tandoori Hummus z dynią Hummus-foul Hummus - przepis podstawowy Ciecierzyca przepisy na
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki