Pikantne pierożki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego lub świeżego
- farsz:
- 1 wędzone udko kurczaka
- 100 g kiełbasy chorizo lub ostrego salami
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany 18-22 proc.
- 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki
- 4-5 łyżek posiekanej bazylii
- 1-2 łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
- 1 jajko do posmarowania pierożków
Informacje o Pikantne pierożki
-
Chorizo - paprykowa kiełbasa z Hiszpanii
zmięknie, a płyn odparuje. Wbij jajka, dopraw solą, pieprzem i papryką. Autor przepisu: Agnieszka Kręglicka Zobacz także inne przepisy: Pikantne pierożki Tarta z groszkiem, fetą i kiełbaskami chorizo
-
Pikantne, słone, apetyczne - salami podkreśla smak
pierożków Pikantne pierożki - sposób przygotowania: Przygotuj farsz: mięso kurczaka oddziel od kości i drobno pokrój, kiełbasę lub salami pokrój w drobną kostkę. Dodaj żółtko, śmietanę, natkę pietruszki, bazylię, dopraw papryką, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj masę. Przygotuj pierożki: Rozmrożone
-
Z kiełbasą - apetyczne dania i przekąski
wystarczyć ok. 30 dkg). Pikantne pierożki 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego lub świeżego Farsz: 1 wędzone udko kurczaka 100 g kiełbasy chorizo lub ostrego salami 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18-22 proc. 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki 4-5 łyżek posiekanej bazylii 1-2 łyżeczki ostrej
-
Ciasto francuskie na słodko i słono
rozgrzanym do 200 stopni piekarniku i piecze 10-20 minut. Wypróbuj też: Pierogi z soczewicą Pierogi z pomidorami, papryką i cukinią Pikantne pierożki Pierożki z farszem pieczarkowym Pierożki francuskie z ementalerem Szablon do dekorowania i po... Kela RONDO Radełko do Ciast
-
Pod chmurką smakuje najlepiej!
dużych jabłek. Autor: Nina Kosińska Ile można czekać?! Wszyscy głodni, a szaszłykom najwyraźniej się nie spieszy. Z pomocą przyjdą kiełbaska chorizo, ostre salami i wędzone udka kurczaka, czyli najlepsze mięsne specjały zapakowane w chrupiące ciasto francuskie. Pikantne pierożki 1 opakowanie ciasta
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki