Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbka cielęca z orzechami włoskimi

Autor
A A A
  • Wątróbka cielęca z orzechami włoskimi

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Wątróbka cielęca z orzechami włoskimi - składniki:
Wątróbka cielęca z orzechami włoskimi - sposób przygotowania: dla 4 osób Oczyszczoną wątróbkę osusz papierowym ręcznikiem i oprósz mąką. Na maśle i oleju obsmaż wątróbkę wedle własnego gustu (sugeruję czas smażenia po 2 minuty z każdej strony). Gotową wątróbkę zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Przygotuj sos: w misce wymieszaj orzechy, posiekaną natkę pietruszki, czosnek, szalotki i pokrojony szczypior. Na pozostałym ze smażenia wątróbki tłuszczu krótko obsmaż mieszankę, dolej piwo, dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Wątróbkę podawaj na tostach. Przed podaniem skrop sosem orzechowo-ziołowym.