Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Hummus razy dwa

Autor
A A A
  • Hummus razy dwa

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Hummus razy dwa - składniki:
Hummus razy dwa - sposób przygotowania: Ciecierzycę z czosnkiem zmiksuj na gładką pastę, a następnie stopniowo, nie przerywając miksowania, dolewaj oliwę, aż otrzymasz właściwą konsystencję. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i podziel masę na pół. Do drugiej części dodaj odsączone suszone pomidory i ponownie zmiksuj. Hummus podawaj z grzankami lub chlebkiem pita. Rada: do przygotowania hummusu możesz też użyć oliwy, w której były pomidory. W wersji dla dorosłych dopraw masę ostrą papryczką.

Informacje o Hummus razy dwa

  • Kilka przekąsek do lampki wina

    Kilka przekąsek do lampki wina

    najmniej tydzień, najlepiej dwa tygodnie, przed podaniem. Autor: Aneta Kosiba Smaczna pasta, którą łatwo przygotujesz w domu. Tutaj w dwóch wersjach: z czosnkiem i z dodatkiem suszonych pomidorów. Hummus razy dwa 2 puszki (2x400 g) ciecierzycy 2-3 ząbki czosnku 6 suszonych pomidorów w oliwie sól

  • Niespodziewani goście? Te produkty warto mieć w spiżarni!

    Niespodziewani goście? Te produkty warto mieć w spiżarni!

    puszki przyda się zarówno do sałatki (np. z tuńczykiem), jak i przygotowania prostej pasty do pieczywa, potrawki z dodatkiem pomidorów (ewentualnie również kiełbasy), a nawet kotlecików lub burgerów. Hummus razy dwa 2 puszki (2x400 g) ciecierzycy 2-3 ząbki czosnku 6 suszonych pomidorów w oliwie sól

  • Egzotyczne przekąski na długie jesienne wieczory

    Egzotyczne przekąski na długie jesienne wieczory

    oczekiwania, możesz wykorzystać ciecierzycę konserwową. Bardziej kremowy hummus uzyskasz, dodając do niego więcej oliwy (bądź odrobinę wody) i odpowiednio długo miksując masę. Hummus razy dwa 2 puszki (2x400 g) ciecierzycy 2-3 ząbki czosnku 6 suszonych pomidorów w oliwie sól pieprz oliwa Ciecierzycę z