Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron rigatoni ze szpinakiem i ricottą

Autor
A A A
  • Makaron rigatoni ze szpinakiem i ricottą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (21 głosów)

Makaron rigatoni ze szpinakiem i ricottą - składniki:
Makaron rigatoni ze szpinakiem i ricottą - sposób przygotowania: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Szpinak dokładnie umyj, osusz i przełóż na patelnię z rozgrzaną oliwą. Możesz dokładać partiami, bo będzie go bardzo dużo. Kiedy już szpinak zmniejszy swoją objętość, dodaj posiekany czosnek i przesmażaj chwilę, aż cała woda odparuje. Przestudź, dodaj ricottę, jajka, parmezan i śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Masę nałóż na makaron i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 25-30 minut, aż masa będzie złocista, a makaron gorący.