Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron rigatoni ze szpinakiem i ricottą
Makaron rigatoni ze szpinakiem i ricottą - składniki:
Makaron rigatoni ze szpinakiem i ricottą - sposób przygotowania:
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Szpinak dokładnie umyj, osusz i przełóż na patelnię z rozgrzaną oliwą. Możesz dokładać partiami, bo będzie go bardzo dużo. Kiedy już szpinak zmniejszy swoją objętość, dodaj posiekany czosnek i przesmażaj chwilę, aż cała woda odparuje. Przestudź, dodaj ricottę, jajka, parmezan i śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Masę nałóż na makaron i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 25-30 minut, aż masa będzie złocista, a makaron gorący.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki