Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bruschetta z parmezanem

Autor
A A A
  • Bruschetta z parmezanem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Bruschetta z parmezanem - składniki:
Bruschetta z parmezanem - sposób przygotowania: Pomidory umyj i przekrój na pół, czosnek obierz i też przekrój. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 15 min, aż czosnek się zrumieni, a pomidory zmiękną. Kromki chleba skrop oliwą i opiecz w piekarniku lub bez tłuszczu opiecz w tosterze (skrop je oliwą po opieczeniu). Plastry bakłażana skrop oliwą i opiecz na patelni grillowej. Na grzankach ułóż plastry sera, połówki pomidora, plasterki bakłażana i połówki czosnku, udekoruj bazylią, skrop octem balsamicznym i od razu podawaj.