Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Koktajl kawowo-bananowy

Autor
A A A
  • Koktajl kawowo-bananowy

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Koktajl kawowo-bananowy - składniki:
Koktajl kawowo-bananowy - sposób przygotowania: Do gorącej kawy wsyp cukier, wymieszaj, aby się rozpuścił, i odstaw do lodówki na 30 minut. Do zimnej kawy dodaj miąższ wydrążony z laski wanilii, banany, mielone migdały, syrop klonowy i dokładnie wszystko zmiksuj. Następnie dodaj kostki lodu i zmiksuj ponownie. Przelej do dwóch szklanek i udekoruj listkiem mięty.
Zielony koktajl pod patronatem Izy Miko!

Informacje o Koktajl kawowo-bananowy

  • Kawa na zimno

    Kawa na zimno

    - powstanie kolejna warstwa. Na koniec dodaj porcję lodów i od razu podawaj. Autor: Małgorzata Grycan Ten koktajl możesz uznać za deser lub... śniadanie. Kawa, banany, mielone migdały - połączenie, które syci i dodaje energii. Koktajl kawowo-bananowy 500 ml mocnej, gorącej kawy 2 łyżki brązowego cukru 2

  • Kawa na ciepło i zimno

    Kawa na ciepło i zimno

    , proponujemy koktajl kawowo-bananowy. Z podanych proporcji wyjdą dwie solidne lub trzy czy cztery mniejsze szklanki napoju. Koktajl kawowo-bananowy 500 ml mocnej, gorącej kawy 2 łyżki brązowego cukru 2 banany 1/2 laski wanilii 2 łyżki mielonych migdałów 2 łyżeczki syropu klonowego 6 kostek lodu mięta

  • Drinki z alkoholem i bez - na przyjęcie pod chmurką

    twoim mikserem lub robotem można miksować kostki lodu. Jeśli nie, lepiej po prostu dodaj je w całości. Koktajl kawowo-bananowy 500 ml mocnej gorącej kawy 2 łyżki brązowego cukru 2 banany 1/2 laski wanilii 2 łyżki mielonych migdałów 2 łyżeczki syropu klonowego 6 kostek lodu mięta do dekoracji

  • Gorąco? Zrób orzeźwiający napój

    Gorąco? Zrób orzeźwiający napój

    słodki bez dodatku cukru. Autor: Karol Okrasa, Zuzanna Wiciejowska Ciekawa alternatywa dla tradycyjnej kawy mrożonej. Banany dają aksamitną konsystencję napoju. Mięta natomiast działa orzeźwiająco. Koktajl kawowo-bananowy 500 ml mocnej gorącej kawy 2 łyżki brązowego cukru 2 banany 1/2 laski

  • Kawa na ochłodę - lody, koktajle, desery

    Kawa na ochłodę - lody, koktajle, desery

    regeneracyjny napój po zarwanej nocy. Dodatek kawy postawi na nogi, banan zaś zapewni sytość. Koktajl kawowo-bananowy 500 ml mocnej, gorącej kawy 2 łyżki brązowego cukru 2 banany 1/2 laski wanilii 2 łyżki mielonych migdałów 2 łyżeczki syropu klonowego 6 kostek lodu mięta do dekoracji Do gorącej kawy