Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Trójkątne kanapki z szynką i korniszonami

Autor
A A A
  • Trójkątne kanapki z szynką i korniszonami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Trójkątne kanapki z szynką i korniszonami - składniki:
  • 16 kromek pieczywa tostowego
  • 15-20 małych korniszonków
  • 8 plasterków gotowanej szynki
  • 50 g miękkiego masła lub margaryny
  • 1 łyżka czatneja z mango lub innych owoców
  • sól
  • pieprz
Trójkątne kanapki z szynką i korniszonami - sposób przygotowania: Ułóż kromki chleba jedną na drugiej i ostrym nożem odetnij skórkę. Miękkie masło lub margarynę zmiksuj z czatnejem, dopraw solą i pieprzem, powstałą masą posmaruj każdą kromkę. Na połowie kromek ułóż przyciętą do formatu kromek szynkę, przykryj drugą i przekrój całość po przekątnej. Na patyczki do szaszłyków nabijaj po dwa-trzy trójkąty, przekładając je korniszonami.