Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba pieczona z sosem tahini

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba pieczona z sosem tahini - składniki:
Ryba pieczona z sosem tahini - sposób przygotowania: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek grubo posiekać. Zeszklić na oliwie, nie rumienić. W misce wymieszać tahini z sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać zeszkloną cebulę z czosnkiem. Jeżeli pasta jest bardzo gęsta, dodać wody lub soku-do smaku. Ryby natrzeć solą, pieprzem i oliwą, wierzch przykryć pastą z tahini. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zakryć folią aluminiową. Piec 10 minut w temp. 180 st. C, odkryć i dopiec, aż ryba będzie gotowa-kolejne 10-15 minut.