Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żabie udka w śmietanie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Żabie udka w śmietanie - składniki:
  • 3 pary żabich udek
  • łyżeczka brandy
  • 4 łyżki masła sklarowanego
  • 3 pieczarki
  • 1 szalotka
  • 1 utarty ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie kropla oliwy truflowej
Żabie udka w śmietanie - sposób przygotowania: Udka żabie rozciąć, skropić brandy, posypać solą i pieprzem. Pokroić szalotkę i pieczarki w kostkę. Na rozgrzane masło wrzucić żabie udka, pieczarki i szalotkę. Smażyć na złoto. Dodać czosnek, poczekać, aż zapachnie, wlać śmietankę. Zagotować, dodać natkę. Podawać z pieczywem.