Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sandwicz z tuńczykiem
Sandwicz z tuńczykiem - składniki:
Sandwicz z tuńczykiem - sposób przygotowania:
Paprykę umyć, przekroić na 4 części. Oczyścić z pestek. Położyć na blasze skórką do góry i piec w piekarniku (funkcja grilla) ok. 15 min, aż skórka zmięknie i zbrązowieje. Wyjąć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W misce wymieszać rozdrobnionego tuńczyka, pokrojoną upieczoną paprykę, sok z cytryny, bazylię, pieprz. Na kromkę chleba położyć pastę tuńczykowo-paprykową, rozsmarować i przykryć drugą kromką. Lekko przycisnąć. Kroić trójkąty lub minikanapki. Podobne kanapki można przygotować z tuńczykiem wymieszanym z pesto, posypanym orzeszkami pinii lub natką pietruszki i kaparami. Tuńczyk jest też pyszny z pokrojonymi oliwkami, czerwoną cebulą i świeżo zmielonym pieprzem. Najczęściej jest już słony, za to 'lubi' dodatek soku z cytryny lub octu winnego.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki